Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SMINKELÉS, RETUSÁLÁS PHOTOSHOPPAL

2012.02.28

SMINKELÉS, RETUSÁLÁS PHOTOSHOPPAL

KÉPES TARTALOMJEGYZÉK

 

A program rengeteg lehetőséget tartogat számunkra ezen a téren, és sok eszköz áll rendelkezésünkre képeink módosításához.

Képek retusálása és javítása

Klónozó
Retusálás a Javítóecset eszközzel
Retusálás a Helyi javítóecset eszközzel
Terület foltozása
Vörösszem-eltávolítás
Színcsere a kép egyes területein
Képterületek elmaszatolása
Képterületek életlenítése
Képterületek élesítése
Területek fakítása vagy színégetése
Színtelítettség módosítása a kép egyes területein

és akkor még nem is említettem a szűrőket, melyek szintén sok mindenre képesek.

 


SMINKELÉS PHOTOSHOPPAL

SZEM, SZÁJ ÉS HAJ FESTÉSE, ARCPIROSÍTÁS


SÖTÉTTÓNOSÚ (FEKETE) HAJ SZÍNEZÉSE SZŐKÉRE


 ARC LÁGYÍTÁSA - SZEPLŐK HALVÁNYÍTÁSA


  FOGFEHÉRÍTÉS PHOTOSHOPPAL


RETUSÁLÁS BŐRHIBÁK, RÁNCTALANÍTÁS


 PATTANÁSOS BŐR KEZELÉSE PHOTOSHOPPAL


RETUSÁLÁS PERCEK ALATT


 MELL, ALAK PLASZTIKA VIRTUÁLISAN


 HAJCSERE PHOTOSHOPPAL


 

 Klónozás forrása paletta – ismertető

A Klónozás forrása paletta (Ablak > Klónozás forrása) segítségével akár öt különböző mintavételi forrást adhat meg a Klónozó bélyegző és a Javítóecset eszközhöz. A mintavételi forrást átfedésként megjelenítve egyszerűbben klónozhatja a forrást egy adott helyen. A minta adott méretű és tájolású klónozása érdekében a mintavételi forrást átméretezheti és elforgathatja.


Retusálás a Javítóecset eszközzel

A Javítóecset eszköz a hibák javítására szolgál, melynek hatására azok eltűnnek a környező képről. A klónozó eszközökhöz hasonlóan a Javítóecset eszköz is a képről vagy a mintáról mintavétellel nyert pontokat használ. A Javítóecset eszköz azonban a mintából vett képpontok textúráját, megvilágítását, átlátszóságát és árnyékolását is átviszi a javított képpontokra. Ennek következtében a javított képpontok tökéletesen beleolvadnak a kép többi részébe.


Retusálás a Helyi javítóecset eszközzel

A Helyi javítóecset eszköz gyorsan eltávolítja a szennyeződéseket és egyéb hibákat a fényképekről. A Helyi javítóecset a Javítóecset eszközhöz hasonlóan működik: olyan képből vagy mintázatból vett képpontokkal fest, amelynek textúrája, áttetszősége és árnyékolása megegyezik a javítandó képpontokéval. A Javítóecset eszköztől eltérően a Helyi javítóecset eszközhöz nem kell megadni mintavételi helyet. A Helyi javítóecset eszköz automatikusan mintát vesz a retusált hely környékéről.


Terület foltozása

A Folt eszközzel egy kijelölt területet egy másik terület vagy egy mintázat képpontjainak használatával javíthat. A Javítóecset eszközhöz hasonlóan a Folt eszköz a mintából vett képpontok textúráját, megvilágítását és árnyékolását alkalmazza a forrásképpontokra. A Folt eszközzel egy kép elkülönülő részeit is klónozhatja. A Folt eszköz a csatornánként 8 vagy 16 bites képekhez használható.


Vörösszem-eltávolítás

A Vörösszem-eltávolító eszköz eltávolítja a vörösszem-hatást a vakuval készült ember- vagy állatfotókról, valamint az állatfotókon lévő fehér vagy zöld tükröződést.
 


Színcsere a kép egyes területein

A Színcsere eszköz egyszerűsíti adott színek cseréjét a képen. A célzott színt átfestheti egy javítószínnel. A Színcsere eszköz nem használható Bittérkép, Színpalettás vagy Többcsatornás színmód esetén.
 


Képterületek elmaszatolása

A Maszatoló eszköz azt utánozza, amikor az ujját végighúzza a nedves festéken. Az eszköz kiválasztja azt a színt, amelynél a húzás kezdődik, és ezt nyújtja a húzás irányába.
 


Képterületek életlenítése

Az Életlenítés eszköz lágyítja az éles széleket vagy csökkenti a részletgazdagságot. Minél többet fest egy területen ezzel az eszközzel, annál életlenebb lesz.
 


Képterületek élesítése

Az Élesítés eszköz növeli a szélek kontrasztját a látszólagos élesség növelése érdekében. Minél többet fest egy területen ezzel az eszközzel, annál élesebb hatású lesz.
 


Területek fakítása vagy színégetése

A Fakító és a Színégetés eszköz a kép egyes területeinek világosítására vagy sötétítésére használható. Alapjuk az a hagyományos fotográfiai technika, amellyel a papírkép egyes területein az expozíciót szabályozzák. A fényképészek csökkentik a fényt a papírkép egy területének világosításához (fakítás), vagy növelhetik az expozíciót a papírkép egy területének sötétítéséhez (színégetés). Minél többet fest egy területen a Fakító vagy a Színégetés eszközzel, annál világosabb vagy sötétebb lesz a terület.
 


Színtelítettség módosítása a kép egyes területein

A Szivacs eszköz finoman módosítja egy terület színtelítettségét. Ha egy kép Szürkeárnyalatos módban van, az eszköz növeli vagy csökkenti a kontrasztot azzal, hogy a szürke szinteket közelíti a középszürkéhez vagy távolítja attól.
 


forrás: adobe.com

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.