Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ékszerek birodalma

2012.04.17


Ékszerdivat: Öt trend határozza meg az előttünk álló év divatját

GZ-online, Pforzheim. – Mindjárt ötféle trendet ötlött ki a Német Ékszer- és Órásszövetség az aktuális szezonra: Természet, purizmus, ékszerjáték, varázslat és retro. Erős színek, mint a neon és szignál-árnyalatok a meghatározók a 2011. tavaszi-nyári szezonra. Emellett egyes kollekciókat pasztell árnyalatok jellemeznek „koros megjelenéssel”, és „édeskés színek”, mint a meleg türkiz, csokoládé, orgona és korall. A klasszikus modellek éppen olyan fontos szerepet játszanak, mint a nőies, virágos vagy szigorúan geometrikus stílusok.

Giga fülbevalók jönnek?

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a trend csupán egy játékos, az ősz komorságát ellensúlyozó reflektálás-e avagy hosszabb életű lesz, és tavasszal illetve nyáron is virágozni fog-e még. Szerinted?

Gyűrűk - de nem esküvőre

Michelle Kirana Oh indonéz színész és ékszerész különleges gyűrűcsodákat készített, melyeket weblapján tett közzé.

 

 

Az ifjú tehetség alkotásaira már a Vogue is felfigyelt, pár gyűrűjét bemutatták az oldalon is, ami azért lehet érdekes, mert nem luxuskategóriáról van szó, hanem - mondhatni - csak "bizsukról".

 

 

Ám ezek a "bizsuk" művészi precizitással és kreativitással kidolgozott alkotások, melyek közül sok hétköznapi viseletre nem is alkalmas - vagy csak az igazán extrém viselet kedvelőinek.

 

 

Gyémántok és értékes kövek helyett az indonéz művész gyűrűi fából, fémből és egyéb hétköznapi anyagból készültek.

 

 

Aki a finomabb stílust kedveli, pillangós és virágmintás darabok közül válogathat, de aki szereti a feltűnést, számára is van megoldás: gyűrű mind a tíz ujjra.

 
   
 

Persze nemcsak kirívó darabokat készített a tervezőnő, szolidabb megoldások is találhatók kincsestárában.

 

 

De nemcsak gyűrűk, hanem más érdekes ékszerek is találhatók a tervezőnő hivatalos oldalán, ahol érdemes szétnézni, hátha Te is ötletet kapsz egy-egy giccses boltban lézengés során.

Extrém fülbevalók

Azzal a darabbal kezdeném, amelyik talán még az egyik leghagyományosabb. Két kis gömb alakú fülbevaló, ami ránézésre nem nagyon különbözik műanyag társaitól. Igen ám, de ez az ékszer cementből készült. Alkotói azzal hirdetik, hogy mindegyik darab egyedi és megismételhetetlen!
 
 
   
 
Hogy egy kis ötlettel milyen nagyszerű ékszereket lehet tervezni, arra jó példa ez a vállfa fülbevaló. Minden stílushoz, ruhához, színhez megfelelő kiegészítőt tudsz választani, csak cserélgesd a vállfán a ruhákat!
 
   
 
Férgek a fülben? Vagy inkább a fülből...valahogy nem érzem magaménak ezeket a különleges darabokat, igazán fura ötletnek találom, hogy csúszómászókat hordjak a fülemben. Elég gusztustalanok, de ami talán szerethetővé teszi őket az az, hogy világítanak a sötétben! 
 
   
A kukacoktól nem is áll olyan távol még egy furcsa darab. Ezeket a fülbevalókat ugyanis bogarak díszítik. Leendő zoológusok és a biológia óra megszállottai biztosan hihetetlenül örülnek, hogy fülükbe ezeket a csodálatos darabokat tehetik. Meg kell jegyeznem, már Magyarországon is elterjedt a bogár láz! Remélem még mindenki emlékszik Mojzes Dóra ikonikus világító-bogaras kollekciójára!
Extrémek vagy nem, hordhatóak vagy sem, az biztos, hogy ezek a darabok nem jönnek szembe Veled az utcán! Érdekesek, különlegesek és talán egy picit polgárpukkasztóak is,  de talán pont emiatt hívják fel magukra a figyelmet! Ti felvennétek egy-egy ilyen darabot? 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.